2012. február 4., szombat

Elindult a Kreatív Nomád!

A Kreatív Nomád blog kreatív játékokat, tanító és fejlesztő, mesés, rajzos és logikai feladatokat mutat be, ötleteket adva a szülőknek (ill. nagyszülőknek, nagytestvéreknek, nagybácsiknak, nagynéniknek...), hogy gyermeküket a manuális eszközök használatára és praktikus problémák megoldására, egy szóval: kreativitásra neveljék.

Miért Nomád?
A nomád élete abból áll, hogy vándorolva újabb és újabb népek bölcsességeit, történeteit és gyakorlatait ismeri meg, ezekből válogatva építi fel a saját tudását.
A blog célja, hogy minél több módszert és ötletet mutasson be, válogatva az egyszerű rajzolási feladatoktól a képzőművészet tárházán át a bonyolult, matematikusokat megizzasztó feladatokig. Ezt értsd szó szerint :)

Sajnos a kreatív szó újonnan kapott egyfajta divatos és némileg "sznob" felhangot. Mi igyekszünk olyan játékokat és technikákat bemutatni, ami nem igényel különösebb eszközöket vagy pénzbeli befektetést.

A módszerek egytől egyig saját tapasztalaton alapulnak - testvérek és unokatestvérek egész sora tesztelte őket, sikerrel. Remélem, hogy az ide tévedő gyermekesek is megtalálják majd a nekik és gyermeküknek megfelelő elfoglaltságot!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése